Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Roy van Rijt


  088-3366333

Door de maatschappelijke ontwikkelingen (zoals bezuinigingen, individualisering, decentralisatie, krimp / vergrijzing en economische verschuiving) zal er veel veranderen in de openbare ruimte en het maatschappelijk vastgoed. Om op de veranderingen een antwoord te bieden moeten we ruimtelijke, fysieke, sociale en economisch opgaven met elkaar combineren. Door slimme combinaties van functies (zorg, sport, cultuur, onderwijs, retail en recreatie), een goede programmering en exploitatie kunnen we ervoor zorgen dat de leefbaarheid in steden, dorpen en wijken wordt behouden of zelfs wordt versterkt.

Als strategisch adviseur ben ik betrokken bij vraagstukken op het gebied van voorzieningen(beleid) en beheer. Door de bovenstaande maatschappelijke ontwikkelingen moeten er keuzes worden gemaakt. De "kaasschaafmethode" waarbij het allemaal een beetje minder wordt is niet meer mogelijk. Er moeten keuzes worden gemaakt over bijvoorbeeld speelplekken, sportaccommodaties en voorzieningen. Op gebied van beheer is het niet meer mogelijk om alleen in stand te houden (onderhoud), maar moeten we keuzes maken die passen bij het gebruik en de functie van de openbare ruimte.

Artikelen

adaptiefbeheer sportaccommodaties voorzieningen beheeropenbareruimte bewegen spelen beheer groen

Werk & projectervaring

  • project Manager vakgroep Kragten 04-01-1999 - Recent - 's-Hertogenbosch Manager vakgroep - Sport en bewegen (multifunctionele accommodaties) - Beheer openbare ruimte (adaptief beheer) - Natuurbouw

Experts

Trending