Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Bedrijfsnieuws

Innolumis werkt tien jaar aan eigentijdse en duurzame verlichting voor de openbare ruimte

Wie zich verdiept in straatverlichting en waarde hecht aan duurzaamheid, circulariteit en sociale betrokkenheid, kent Innolumis Public Lighting. Het bedrijf uit Amersfoort werd op 28 juni 2008 opgericht door Imtech en Lemnis Lighting en bestaat deze maand dus precies 10 jaar. Inmiddels maakt Innolumis deel uit van het Belgische beursgenoteerde conglomeraat Crescent.

Innolumis begon als fabrikant van ledstraatverlichting en is onder meer bekend vanwege het vriendelijke groene licht. De technische mogelijkheden namen het afgelopen decennium in hoog tempo toe en Innolumis sloot daarbij aan. Inmiddels levert het bedrijf meer dan tien verschillende lichtkleuren. CEO Gert Grolleman is tevreden over waar Innolumis staat en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “Wij hebben met een klein maar goed gekwalificeerd team ingespeeld op de technische ontwikkelingen binnen ons vakgebied en daar onze bijdrage aan geleverd. Als je terugkijkt op die tien jaar en hoe snel die voorbij zijn gegaan, komt de vergelijking met een lichtflits bij je op.”

Duurzaam en sociaal betrokken

Behalve met de ontwikkeling van eigentijdse straatverlichting onderscheidt Innolumis Public Lighting zich in het productieproces met een sterke focus op duurzaamheid, circulariteit en misschien wel het belangrijkste op sociale betrokkenheid. Dankzij de duurzaamheid van de geleverde armaturen kan de energierekening bij de afnemers, in de meeste gevallen gemeentes, flink omlaag. Daarnaast is Innolumis, samen met enkele collega-producenten, actief binnen de Stichting Openbare Verlichting Nederland om circulariteit stevig op de kaart te krijgen. Ten slotte laat Innolumis haar verschillende armaturen assembleren bij de sociale werkplaatsen Metafors in Amersfoort en Synergon in Winschoten. In 2016 haalde Innolumis de assemblage terug uit China om die in Nederland onder te brengen. Twee jaar later kijkt het bedrijf met grote tevredenheid terug op die beslissing.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven