Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Bedrijfsnieuws

Modernista verzorgt buitenverlichting voor grootste Lidl in Nederland

Modernista heeft de opdracht ontvangen om de buitenverlichting te leveren voor de nieuwe Lidl in Tilburg. Deze vestiging die in het Wijkcentrum Heyhoef in Reeshof (gemeente Tilburg) wordt gebouwd is straks één van de grootste filialen van de formule in ons land.

De nieuwe Lidl wordt duurzaam gebouwd en dat is zeker niet alleen drievoudige beglazing maar ook zonnepanelen, ledverlichting en ook regenwaterinfiltratie maken onderdeel van het geheel uit. Vanzelfsprekend worden er alleen duurzame bouwproducten gebruikt. Hierdoor verwerft de nieuwe uitbreiding een A++++ kenmerk dat het hoogst haalbare energielabel weergeeft.


Het technisch ontwerp voor de buitenruimte is gemaakt door Ingenieursbureau Deerns uit Eindhoven in opdracht van Lidl en in afstemming met de gemeente Tilburg die na de oplevering het beheer van de buitenverlichtingsinstallatie overgedragen krijgt. Het zeer duurzame en innovatieve karakter van het gebouw moest doorvertaald worden naar de directe omgeving rond het gebouw.


Er is gekozen om het armatuur Tablet toe te passen als wand- en mastarmatuur én het RVS lichtobject Xunco, dat op het centrale plein komt. De productie van deze armaturenserie vindt grotendeels plaats in een geheel op zonne-energie werkende fabriek in Europa.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Gerelateerd

Gerelateerde leden