Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Product

Kerstverlichting op zonne-energie

In kader van het ‘burgemeester-convenant’ dat sommige gemeenten/steden hebben ondertekend, is dit de oplossing voor energiebesparing.

In samenwerking met Thomas More hogeschool, campus De Nayer, die het onderzoek en de ontwikkeling voor zich nam, heeft Bloemen Michiels de oplossing tegen het stroomverbruik, namelijk géén verbruik. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen bedrading en geen extra stroomvoorziening dient gerealiseerd te worden, dus geen extra elektriciteitsfacturen. De verlichting werkt dus volledig autonoom en is milieu- en CO²-vriendelijk, ideaal tegen black-outs. Geen excuus mogelijk dat de overheid zou moeten besparen op kerstversiering/verlichting.


De verlichting is instelbaar met app, in twee tijden, ’s morgens en ’s avonds, kan tot twaalf uur licht geven en de lichtintensiteit is aanpasbaar. Het systeem is zodanig geprogrammeerd dat er vanaf een bepaalde startdatum en ingesteld uur een ingetogen en warme sfeer is in uw stads/dorpskern. De kunstkerstboompjes met een hoogte van 135 cm of kerstbollen zijn voorzien van hun eigen zonnepaneel. Ook toepasbaar voor grotere kerstbomen in sierpot. Dit is tevens uit te breiden met extra versiering, ook voor Valentijn en Pasen. Een extra voordeel is dat deze kerstboompjes of kerstbollen aan bestaande bloemenbeugels kunnen worden geplaatst.

Deel dit artikel