Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Artikel

Modern en natuurlijk gecombineerd in een totaalconcept

Verschillende inrichters van (openbare) speelplaatsen gaven aan behoefte te hebben aan een nieuwe vormgeving van speeltoestellen. Dit om variatie in uitstraling tussen speelplaatsen te versterken. Met het nieuwe Climbo programma van eibe wordt hierin voorzien.

De unieke vormgeving combineert een moderne en natuurlijke uitstraling. De vormgeving biedt vele voordelen. Het spreekt kinderen extra aan omdat de toestellen afwijken van dat wat kinderen gewend zijn te zien als speeltoestel. Buurtbewoners spreekt de artistieke uitstraling aan, ook als je geen gebruik maakt van een speeltoestel wil je iets aansprekends in je buurt geplaatst hebben. Waarbij uiteraard geldt: “over smaak valt niet te twisten”. De robuuste houten staanders geven een warm en natuurlijk karakter aan de speelplaats. De toestellen passen zowel in een moderne als natuurlijke omgeving.   Het Climbo-concept voorziet met een tiental karakteristieke toestellen in de voornaamste speelwaarden: klimmen, klauteren, balanceren, slingeren, schommelen, wippen, draaien, ontdekken, glijden, rollenspel en chillen. Nieuw in 2020: Climbo speellandschappen. 

Bent u ook benieuwd hoe we uw speelplek een moderne klassieke uitstraling kunnen geven? We gaan graag met u in gesprek. 


Dit artikel is verschenen in BuitenSpelen 04/2019. Lees meer van BuitenSpelen in onze bibliotheekDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel