Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Agenda

Samen trage wegen aanpakken op Trefdag

Op 24 maart 2018 vindt de Trefdag Trage Wegen opnieuw plaats. De Trefdag, die sinds 2011 gehouden wordt, is een ontmoetingsmoment voor wandelaars, fietsers en leden van de werkgroep Trage Wegen van Natuur koepel Zuid-Vlaanderen. De Trefdag is bedoeld om wegen met een slechte doorstroming, of wegen die niet of nauwelijks gebruikt worden, aan te pakken.

De werkgroep heet deelnemers welkom in Groeningestad Kortrijk. De dag wordt afgetrapt met een algemene vergadering, waarin onder andere de jaarrekening voorbij komt en het meerjarenplan wordt gelanceerd, waarin plannen beschreven staan om de komende jaren verschillende wegen onder handen te nemen. Tijdens de vergadering vertoont de organisatie de documentaire Rijksweg N1 en wordt geëvalueerd wat er goed en minder goed is gegaan bij het realiseren en ontwerpen van deze weg.

Workshops en voorjaarswandeling

Tussen 11:00 en 12.30 wordt de opgedane kennis uit film en vergadering in praktijk gebracht. Verschillende workshops laten de deelnemers zien hoe trage wegen kunnen worden aangepakt door middel van onder andere goede cartografie. Na de lunch is er tijd voor een frisse voorjaarswandeling.


Voor het complete programma en inschrijven gaat u naar de website

Deel dit artikel