Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Inspiratiebron voor ruimte en mobiliteit

ReScape, dé inspiratiebron voor ruimte- en mobiliteitsprofessionals in Belgïe. ReScape is een tweetalig (Nederlands/Frans) kwartaalmagazine, website en nieuwsbrief. Bedreven vakjournalist J. Philippe Cols staat met zijn jarenlange ervaring op gebied van openbare ruimte aan het roer.

ReScape informeert over de ontwikkelingen in het vakgebied, met alle daarbij horende facetten: infrastructuur, groen, verlichting, openbaar vervoer, speelruimte, meubilair en meer. ReScape bundelt deze kennis door middel van voorbeeldprojecten, visies van professionals en specialisten en de nieuwste producten.

ReScape #2 2018 - Dossier Mobiliteit

Met onder meer:

 • De visie van Kris Peeters, mobiliteitsexpert
  'Antropolgen zijn er nog niet uit waarom wij zo graag onderwerg zijn. Zit het in onze genen of is het nog een overblijfsel van onze voorgeschiedenis als nomaden?' Kris Peeters gaat in deze editie van ReScape in op onze verplaatsingsdrang en de gevolgen daarvan, zoals de file.
   
 • Nieuw stadsplein voor Grote Markt Oudenaarde
  Een prachtig nieuw en modern plein, met de blijvende waarde van de fontein van Lodewijk XIV tegen het stadhuis aan. De renovatie had wat voeten in de aarde, te meer parkeren in de schaduw van het stadhuis als een vanzelfsprekend gebruik gold.
   
 • Stationsomgeving Aarschot wordt plek met betekenis
  Een masterplan uit 2005-2007 bracht verandering in de scheiding in gebieden die de spoorlijn vanuit Leuven naar Aarschot teweegbracht. Ook groen neemt een belangrijke plaats in het geheel in.

Lees dit nummer

Deze editie verscheen op 29 juni 2018. U kunt dit nummer ook downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform?  Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail daarvoor naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl 
Kosten: €19,95 (exclusief BTW en verzendkosten)