Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Inspiratiebron voor ruimte en mobiliteit

ReScape, dé inspiratiebron voor ruimte- en mobiliteitsprofessionals in Belgïe. ReScape is een tweetalig (Nederlands/Frans) kwartaalmagazine, website en nieuwsbrief. Bedreven vakjournalist J. Philippe Cols staat met zijn jarenlange ervaring op gebied van openbare ruimte aan het roer.

ReScape informeert over de ontwikkelingen in het vakgebied, met alle daarbij horende facetten: infrastructuur, groen, verlichting, openbaar vervoer, speelruimte, meubilair en meer. ReScape bundelt deze kennis door middel van voorbeeldprojecten, visies van professionals en specialisten en de nieuwste producten.

ReScape #4 2017 - Dossier Stadsvernieuwing

Met onder meer:

 • De visie van Peter Adams, landschapsarchitect en ruimtelijk ontwerper
  “De openbare ruimte is de spiegel van de maatschappij. Hoe is die ingericht? Waar kan hij in een open omgeving vrij wandelen of verpozing vinden? Welke plekken laat hij liever over aan de natuur? Wanneer ik aan landschap denk, heb ik het over een uitgestrekt gebied waar de mens zijn activiteiten ontplooit en waar hij hier en daar nog voelt dat hij onderdeel is van de natuur," aldus Peter Adams.
   
 • Ideeënwedstrijd belooft gouden toekomst voor Linkeroever
  Vijf teams gaven de doorslag in een ideeënwedstrijd voor de stad Antwerpen van stadsbouwmeester Christian Rapp. U leest een uiteenzetting van de vijf ontwerpen, die volgens Rapp 'zowel inhoudelijk als beeldend sterke visie' hebben. 
   
 • Diest ademt weer na openlegging van de Demer
  Toen de Demer in de jaren zestig van vorige eeuw gedempt werd, verloor Diest een groot stuk van haar authenticiteit. Nu is de Demer opengelegd en kan Diest weer ademen, haar ziel weer terug in de harten van haar bewoners.
   
 • De stad als omgekeerde oase in een open landschap
  Als de oase in de woestijn verkoeling biedt door het samengaan van water en groen op één plek, dan is de stad omwille van de enorme bouwvolumes en de verharding een omgekeerde oase in het open landschap.

Lees dit nummer

Deze editie verscheen op 29 december 2017. U kunt dit nummer ook downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform?  Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail daarvoor naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl 
Kosten: €19,95 (exclusief BTW en verzendkosten)