Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Inspiratiebron voor ruimte en mobiliteit

ReScape, dé inspiratiebron voor ruimte- en mobiliteitsprofessionals in Belgïe. ReScape is een tweetalig (Nederlands/Frans) kwartaalmagazine, website en nieuwsbrief. Bedreven vakjournalist J. Philippe Cols staat met zijn jarenlange ervaring op gebied van openbare ruimte aan het roer.

ReScape informeert over de ontwikkelingen in het vakgebied, met alle daarbij horende facetten: infrastructuur, groen, verlichting, openbaar vervoer, speelruimte, meubilair en meer. ReScape bundelt deze kennis door middel van voorbeeldprojecten, visies van professionals en specialisten en de nieuwste producten.

ReScape #3 2017 - Dossier Mobiliteit

Met onder meer:

 • Bonheiden, een deel van wegennet wordt fietsstraat
  Een grote groep mensen wil zich maar al te graag met de fiets verplaatsen, maar zo lang ze als fietser niet meer ruimte en comfort op de weg krijgen, zullen ze achter het stuur blijven kruipen. Dat is wat het gemeentebestuur van Bonheiden, cijfers in de hand, na een grondige aanpak van de gemeentelijke infrastructuur vaststelde.
   
 • Gebiedsgerichte ontwikkeling, een gezamenlijke aanpas in duurzame mobiliteit
  Dertien gemeenten uit de Noorderkempen bundelen de krachten in een grensoverschrijdend mobiliteitsproject met aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit.
   
 • Liège, un projet de ville
  Comme tout ville, Liège se trouve confrontée à des défis majeurs. En tout premier lieu elle est redevenue ce pôle d'attraction qu'elle était jadis.
   
 • Spelen met de stad: de visie van Roeselare over spelen en beleven van de openbare ruimte
  Waar kinderen nood hebben aan speelprikkels en aan plekken om zich uit te leven, zijn volwassenen meer op zoek naar beleving op straat. Maar tussen de twee in ligt ook een raakvlak. daar wist de stad handing op in te spelen met zijn programma 'Spelen met de stad'.

Lees dit nummer

Deze editie verscheen op 29 september 2017. U kunt dit nummer ook downloaden in onze digitale bibliotheekGratis voor leden! Bent u nog geen lid van ons platform?  Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap

U kunt deze editie ook los bestellen. Mail daarvoor naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl 
Kosten: €19,95 (exclusief BTW en verzendkosten)